Five fantastic days in California

Första dagen ägnade vi oss åt att åka runt i Ocean Side. Vi åt lunch på en restaurant i hamnen. Vi kunde tyvärr inte gå runt allt för mycket, för att Hannah hoppar runt på kryckor. Senare på dagen åkte vi till ett köpcentrum för att gå runt i affärer. I köpcentret gick vi fram till en informationsdisk för att fråga om vi kunde få låna en rullstol till Hannah. Kille bakom disken frågade om vi ville ha en vanlig eller en elektrisk rullstol. Vi valde utan tvekan rätt, den elektriska. Det blev mer av att åka runt i rullstol än gå runt i affärer, haha. 



Andra dagen var vi på Disney land. På vägen dit fick vi stanna på grund av en brinnande motorcykel som stod mitt i vägen. Även den här gången bad vi om en rullstol och med det slapp vi stå i kö för alla åkattraktioner. När vi kommit tillbaka från Disney land åkte vi till Walmart för att köpa lite saker inför morgondagen. På walmart frågade vi efter en elektrisk rullstol. Den här gången kom vi på ett sätt hur både jag och Hannah kunde få plats på rullstolen. Vi var inte de enda i affären som tycket att det var roligt, haha. (Vi blev ganska utskrattade). Det blev en lång men väldigt rolig dag. 



Tredje dagen tillbringade vi på stranden. Vi hade fint väder från morgon till kväll. När det blev mörkt tände vi upp en eld och grillade korv och gjorde smores. En smore består av två kex med choklad och marsmellows emellan. Man grillar marshmellowsen så att den blir varm och får chokladen att smälta.


Fjärde dagen hade vi tänkt åka till Hollywood, men dessvärre hade vi inte värdet på vår sida. Så istället åkte vi till ett stort akvarium i San Diego. När det var dags för middag åkte vi till en BBQ restaurant.

Sista dagen hann vi inte med mycket mer än packa ihop och åka till flygplatsen. Vi var på flygplatsen i god tid, så efter att vi checkat in vårt bagage gick vi till Mc Donalds för att äta. När vi sedan skulle gå mot gaten är det hur lång kö som helst till vår gate. Men vad gör man inte för att skippa köer? Vi går åt sidan och ber om en rullstol för Hannah, och så ännu en gång får vi gå förbi en lång kö.

Kalifornien var verkligen jätteroligt! Men nu är det tillbaka till skolan som gäller… på det har jag min andra fotbolls contitioning imorgon :D


Segt Internet

Jag har ganska segt intetnet här borta. Jag skriver ett inlägg och lägger upp lite bilder när jag är tillbaka i Elgin igen. 

Good Morning Sunshine

Nu är jag framme vid Ocean Side, Camp Pendleton.Camp Pendleton är USA:s militärbas för mariner. (Ungefär en timma från centra San Diego). Alla som bor här är antingen army-medlämmar eller gifta med en army-medläm. Det känns lite som att Camp Pendleton är en egen värld, hela Camp Pendleton är inhägnat. Vid öppningarna finns vakter som man måste visa sitt ID för. I vilket område inom Camp Pendleton man bor beror på hur hög status man har i armyn.

Ute skiner solen, men det är bara 11 grader. Förhoppningsvis blir det lite varmare längre in på dagen. Nu ska vi strax ut och hitta på något!

California here we come!

Torsdag kväll och jag är helt utmattad. Idag hade vi vår första conditioning, det var (sjukt)jobbigt! Mycket löpning men också en del styrka. Vi vår väl se om jag kommer kunna gå på de stakars bena imorgon… Är det någon annan än jag som alltid efter ett träningspass ställer sig själv frågan ”ska jag äta först och sen duscha, eller duscha först och sedan äta?”

*Beslutsångest*

Anyway, efter att jag kommit hem, ätit och duschat, började jag packa. Imorgon ska jag nämligen till Kalifornien – San Diego. Det ska bli väldigt roligt att få se södra delen av Kalifornien. Jag har dessutom hört att San Diego ska vara en väldigt vacker stad. Det är jag och min värdsyster Hannah som åker för att hälsa på en av mina andra värdsystrar, Kaileigh, som bor där. Jag ska försöka ta mycket bilder :D 

Haha, jag var borta en dag från skolan och min tysklärare säger "Hi Maria, are you back from California now?" Jag säger "No, i was gone for one day Frau..." Hon har verkligen noll koll, haha. "Do you have google in sweden" fick jag också svara på häromdagen.

Finals med ipoden...

Nu är finals avklarade i alla ämnen. Tycker förövrigt att det amerikanska betygssystemet är lite märkligt… Alla slutprov vi hade var multiple choice med 2,4 eller 5 alternativ. Man är ju lyckligt lottad om man är skicklig på att gissa sig till rätt svar. Nej det går förstås inte i längden att bara gissa, men hur som helst ganska chockande hur prov fungerar här.

Vi har totalförbud på både mobiltelefoner och ipodar i skolan. Inte ens under lunchen eller i korridorerna får man använda dem. Vad händer om du gör det i alla fall då? Om ingen ser dig händer förstås inget, men om en lärare ser så tar han/hon din pryl och du får en detention, vilket innebär en timmes kvarsittning. (Undantag för en del lärare som inte bryr sig) Och ja, i matsalen finns alltid två lärare som ”vaktar”. Men det finns ett undantag gällnade iopdar. En del lärare kan tillåta dem i klassrummet, låter till en början ganska normalt, men här kommer det förvånande. De tillåter det inte en vanlig dag då du sitter och jobbar, de tillåter det bara under prov, which definitely doesn’t make sence at all... Det är väl just då man inte borde få använda dem, eller?

De kommande två veckorna kommer bli väldigt roliga. På torsdag har vi vår första conditioning för fotbollen och efter skolan på fredag åker jag och Hannah till Kalifornien for 5 days!

Dålig uppdatering

Oj, det var ett tag sedan, hade mer eller mindre glömt bort bloggen. Jag ska försöka sammanfatta vad som hänt sedan sist.

Först blev det jullov, följt av julafton. Här firade vi jul den 25 december. Maten var ungefär den samma som på thanksgiving, alltså kakon, potatismos mm. Trots att det kändes ganska konstigt att inte vara hemma med familjen under jul hade jag en väldigt härlig jul. 


Haha, vi satte upp alla kuvert i julgranen 

Nästa stora holiday var nyår. Nyår spenderade jag med några andra utbytesstudenter. När klockan var strax före 00 gick vi ut för att titta på fyrverkerierna, man kan ju tänka sig att USA om något land skulle ha mycket såndant (since they love holidays). Men nej, inte ett enda sken på himmelen, det måste jag säga vara lite av en besvikelse.



Nu har skolan dragit igång igen efter lovet. Imorgon, på torsdag och på fredag har vi så kallade final exams i alla ämnen. Ett stort terminsslutprov. I morgon har jag det i matte och fysik. Det är bara att hålla tummarna (Y) !

Snart börjar det bli dags att börja med en vår-sport. Jag har siktat in mig på fotboll, eller soccer som man säger här. Idag hade vi ett intressemöte för att få lite information. Det kom en himla massa tjejer som, vi hoppas på att få ihop 3 lag. Redan nästa vecka börjar vi med ”conditioning”. Det kommer att pågå 3 dagar i veckan i fem veckor. Mening är att man ska komma form innan säsongen börjar. Fotbollen verkar mist sagt krävande, men det blir intressant att se hur det går =)

RSS 2.0