Back to school

Efter att ha varit sjuk i slutet på förra veckan samt under helgen så återvände jag idag till skoaln, woho! Jag trodde att jag skulle få massvis med läxor idag efter de dagar jag varit borta. Men av någon anledning hade jag vikare i alla ämnen förutom i gympan och tyskan. Nu när det börjat bli kallt ute brukar det sluta med att vi stannar inne under gympalektionen och har vad som kallas för ”open gym”. Open gym börjar med att alla går runt runt i salen som uppvärmning. Efter det kan man välja mellan att hoppa hopprep, spela basket, spela volleyboll, fortsätta att gå eller bara sätta sig ner på golvet och göra absolut ingenting. (Ni kan nog lista ut själva vad majoriteten väljer). Så i gympan är det helt omöjligt att man missar något. I tyskan frågade jag inte ens vad de gjort, men något säger mig att de (som vanligt) tittade på film.

En annan skola en bit bort hade i onsdags förra veckan tydligen haft 950 sjuka elever. De var rädda att det var svininfluensan det rörde sig om så skolan beslutade då att stänga för resten av veckan på grund av smittsäkerhetsskäl. Idag fick jag däremot höra att bara 10% av alla de här inringda eleverna hade haft influensasymtom och att resten hade bara ringt in sig sjuka för att de var rädda för att bli smittade. 95 och 950 är inte riktigt samma sak, och vem vet kanske inte någon av dessa 95 ens hade svininfluensan. Det kanske alltså inte var rätt trots allt att stänga skolan, men vad vet jag?

Nej, nu kan jag inte koncentrera mig på att skriva mer. Jag måste gå och säga till Ben att sluta leka med den där damsugaren. Han riktar den mor hundarna så de skäller och springer runt mer än vanligt.

Senior night

I dag hade vi vår sista tävling för säsongen på hemmaplan (i hemmapool). I och med det ska alla junoirs ordna något för att uppmärksamma the senoirs. Innan tävlingen dekorerade vi runt läktaren och bassängen med massa ballonger, vi ställde upp ett bord med mat och när the senoirs kom in blåste vi såpbubblor över dem. Följande konversation utspelar sig när vi ställer upp maten.

Lisa: Maria, can you open the chips bags and just place them on the table, please?
Maira: Sure!
Heidi: What did she say to you about the chpis?
Maria: Ohh, she said: open the bag and eat them all.

Medan de andra högg in på frukt/grönsaksfatet stod jag med chipspåsen i famnen, jag kunde inte lämna den ur sikte för då skulle min coach bara äta upp allt! Ja, jag tog till och med med den in i omklädningsrummet så att han inte skulle ta den. Men han var inte dummare än att han öppnade chipspåse nummer 2 medan jag var borta…

Jag gav till slut ifrån mig chipsen och började värma upp. Den amerikanska nationalsången spelades och tävlingen började.
Min första gren fick som vanligt bli 50 bröstsim i en 200 medleystafett. En helt okej start, men långt ifrån perfekt. Min andra gren var en 50:a fritt. Som väntat kom jag sist i mitt heat, men jag förbättrade mitt personbästa med en sekund, vilket var mycket bra!
”Senoir night paus”, då delade vi ut blommor och presenter till the senoirs samt lyssnade på deras tal.
Efter det hade jag bara en gren kvar, min favorit 100 bröstsim. Mitt personbästa var 1.26.68 och mitt mål var att hamna på 1.25.

”Take your mark… pip”

När jag simmade kunde jag se att tjejen bredvid mig var snäppet före, men bortsätt från henne verkade alla de andra vara bakom. Jag såg rätt och gick i mål som 2:a. Men hur blev det då med tiden? Jodå, när jag tittade upp mot klockan visade den en tid på 1.24.88! Målet på 1.25 (som jag var ganska tveksam till) är nu uppfyllt :D!

Chips före tävling kan rekommenderas, det är både gott och ger oväntade bra resultat ;) :D

Halloween in Sweden?

”Do you celebrate halloween over there”, är nog den frågan jag har fått svara på flest gånger den senaste veckan. Här är det ingen tvekan om den saken! Nästan vartenda hushåll har börjat halloweendekorera. Min värdmamma har dekorerat på vår framsida med pumpor, spindelnät och några häxliknande figurer. Efter den frågan får jag nästan helt garanterat följdfrågan: ”What are you going to be for halloween?”

Jennifer: What are you going to be for halloween?
Maria: Oh, I don’t know. What about you?
Jennifer: I’m going to be a bee and my sister is going to be a flower.

Att klä ut sig för halloween verkar vara något som nästan här alla gör, barn som vuxna. Jag trodde förstås att meningen var att man skulle klä ut sig till något ”läskigt” som man vanligtvis förknippar med halloween, men nej, så behöver det tydligen inte alls vara. Det viktiga är alltså att man klär ut sig sedan vad man föreställer verkar mer eller mindre oviktigt.

Nu ska vi äta något som kallas ”breakfast for dinner”, vet inte exakt vad det kommer innebära, men det visar sig snart!

GALENA

Förra gången vi var i väg med utbytesstudentsgruppen var vi i USA:s tredje stad, Chicago. Den här helgen åkte vi till raka motsatsen, en stad med ett trafikljus och lite drygt 3000 invånare. Så själva Galena hade inte speciellt mycket att erbjuda, men vi hade väldigt roligt i alla fall! Nästa helg planerar vi att åka till ”Great America” deras motsvarande Liseberg :D 

Pizza, pommes frites och O’boy

Den amerikanska skolan är inte alls lik den svenska, men nu efter ca sex veckor i skolan här, har jag äntligen börjat vänja mig vid hur den fungerar. En stor skillnad är skollunchen. Här tar man med sig eller köper lunch. Det finns inte möjlighet att värma mat, så om man tar med sig får man se till att man kan äta det kallt.

Att köpa kostar $ 2.40 Då ingår en huvudrätt, ett litet tilltugg och något att dricka. Jag brukar nästan alltid ta med mig lunch, men den här veckan valde jag att köpa två dagar. Huvudrätten var ena dagen hamburgare. Och dagen efter det Pizza! Ja, det är sant… :P

Pizzan serverades med pommes frites till. När det gäller det där tilltugget kan man välja på lite olika saker som till exempel en liten brödbit, lite frukt, en juice eller en påse med salta pinnar. Man får välja mellan vanlig mjölk eller o’boy att dricka. Efter att bara titta runt i matsalen har jag märkt att ungefär 50 % väljer salta pinnarna som tilltugg och minst 90% väljer o’boyen att dricka. För folket här är det säkert helt normalt att äta pizza med pommes frites vid sidan om och dricka o’boy till det, men för mig var igår första gången jag någonsin testat den kombinationen.

Maten får vi i små papperslådor, mjölken i små mjölkpaket och bisticken är av plast and of course no recycle at all!

I torsdags under historielektionen var den en kille som inte hade förstått att sovjetunionen inte finns längre. Han blev helt förvånad och frågade läraren flera gången om det verkligen var sant.

Säga vad man vill, men nyttig mat, miljö och geografiundervisning kanske inte är USA:s starkaste sida… haha =)

Veckan i övrigt har rullat på utan några större händelser. Imorgon är det dags för nästa träff med de andra utbytesstudenterna =)


Bowling och ”Brand New”

I fredags var jag först på bio och sedan och bowlade med några kompisar. Gubben som jobbade i bowlinghallen sa följade till mig:

Gubben: Kommer du från Polen?

Jag: Nej, jag är från Sverige.

Gubben: Jaha.. du har gröna ögon.

Jag:  Nej, jag har blå ögon.

Gubben: Jaha.. jag trodde man hade gröna ögon och brunt hår i Sverige.

Jag: Nej, typiskt svenskt är blå ögon och blont hår.

Gubben: Jaha..

Igår var jag i Chicago och såg bandet ”Brand New”. Det var kul, men det hade nog varit ännu roligare om det hade varit något band som jag känt till. En låt, ”Jesus Christ” var ganska bra, men annars är det inget band som jag kommer börja lyssna på. Rock är helt enkelt min grej, men men, någon gång i livet ska man väl ha varit på en rockkonsert ;) 


Homecoming dance och studiedag

I lördags var homecoming dance för min skola. Vi var en grupp som gick dit tillsammans. Jag har inte så mycket att berätta om det, mer än att vi hade väldigt kul tillsammans :D 


Den här veckan har det inte hänt något speciellt alls, förutom det att vi har studiedag idag :D Vi hade en simtävling igår, vi kom sist (som vanligt), men det gör inte så mycket :P Min coach valde förstås att förstöra vår efterlängtade studiedag  med simträning klockan 06.15… Men men, vad gör man inte för ”Elgin-Larkin Swim team” ska bli bättre ;)


RSS 2.0